Triologjia e Kosovës

Triologjia e Kosovës është dokumentim rreth asaj çfarë ka ndodhur në Kosovë me 1998 – 99 gjatë regjimit të sulmit të Millosheviqit në Kosovë dhe njerëzve shqiptarë të Kosovës.

Pasi forcat NATO/KFOR e morën kontrollin në Kosovë, Kombet e bashkuara (UN) erdhën dhe e morën përsipër dhe e bënë Kosovën një proktorat të Kombeve të Bashkuara.
Kombet e Bashkuara e morën përgjegjësinë për ta sjellë Kosovën dhe njerëzit e saj në një shtet normal, pasi që autoritetet Serbe në Kosovë e lanë vendin në rrëmujë pa ndonjë regjistrim zyrtar të shtetit dhe nivel  komunal.

Detyra e parë e Bashkësisë Ndërkombëtare është që të u ndihmoi njerëzve në Kosovë për ti rindërtuar jetët e tyre dhe ti shërojnë plagët e luftës”.

Ish – sekretari I Kombeve të Bashkuara – Gjenerali Kofi Annan (1999).

 Qëllimi im për këtë triologji është për ta sjellë përpara të vërtetën rreth krimeve të luftës të angazhuara në 1998 – 99 përsëri për njerëzit në Kosovë, kështu që Serbet dhe Shqiptarët Kosovar mund ta gjejnë një mirëkuptim të përbashkët të historisë së tyre bashkëkohorë. Bazuar në një mirëkuptim të përbashkët rruga në drejtim të pajtimit, faljes dhe paqes në vend do të bëhet më e lehtë për të ecur.

 

Për më shumë informata ose ndonjë pyetje na kontaktoni