Shikoni filmin

Ky film është i përshtatshëm për shkarkim nën Creative Commons attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional Licence. Ju lutem shkoni tek Vimeo.

Trilogjia e Kosovës për informacione të përshtatshme.

Procesi pas luftës është bazuar pjesërisht në dy librat  e mi rreth krimeve të luftës në Kosovë 1998-99. Në shtesën tek tregimet e krimeve të luftës dhe intervistave filmbërësi e ngritë lartë çështjen “Pse trupat përgjegjëse ndërkombëtare nuk janë duke u marrë me krimet e luftës sikurse janë marrë me krimet e tjera”. Organizata të ndryshme shtjelluan me hollësi pyetjen nga filmbërësi.

 

Faleminderit producentit norvegjez të filmit dhe drejtorin Evald Otterstad në Aminda Productions AS aminda.no së bashku me investimin nga Fritt Ord,Norway fritt-ord.no dhe Norsk Filmfond/Norsk Filminstitutt nfi.no, që mundësuan bërjen e dokumentarit.

Nga 2012 Josef Martinsen ka qenë duke punuar mbi planin për prezantimin publik të trilogjisë rreth Kosovës 1998-99 (dy librat dhe filmi) në Serbi dhe Kosovë. Martinsen momentalisht është duke jetuar në Beograd.

English

Albanian subtitle

Serbian subtitle